De bijzonderheden van Nice


Promenade du Paillon in het centrum
Promenade du Paillon: scheiding tussen de oude en nieuwe stad

Openbaar vervoer, bus & tram in Nice

Er wordt continue gewerkt aan het verbeteren van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer (bus & tram) is goedkoop. Ritten kosten normaal 1,50 euro. Je kunt een busticket contant betalen in de bus. Voor de tram moet je een ticket kopen in de automaten die bij elke halte aanwezig zijn. Met een solo-ticket kun je in 74 minuten zoveel overstappen als je wilt (in één richting). Vergeet niet elke keer bij het instappen af te stempelen. Je kunt met één ticket zelfs per bus naar Monaco.
Er zijn tickets van 10 euro voor 10 ritten verkrijgbaar. Meerdere personen kunnen op één zo'n multi-ticket reizen.
Van en naar de luchthaven kost een buskaartje 6 euro (lijn 98 en 99). Daarmee mag je (binnen 74 min.) zoveel overstappen als je wilt op de bussen of trams van Ligne d'’Azur, in één richting. Neem bij de terugreis vanuit Nice naar de luchthaven geen andere buslijn dan 98 of 99: de overige bussen stoppen niet op de luchthaven, en uitstappen bij een halte in de directe omgeving van de luchthaven is niet toegestaan.
Eind december 2019 wordt tramlijn 2 voltooid. Lijn 2 loopt van de luchthaven naar de haven.

Levensmiddelen / supermarkten in Nice

Op veel plaatsen in Nice zijn kleine SPAR-supermarkten te vinden. In het centrum, op de Place Garibaldi (net boven de noordkant van de oude stad) zit Monoprix. In het linkergebouw verkoopt men non-food, in het rechtergebouw is de afdeling levensmiddelen te vinden.

Vliegen (met Transavia) en bereikbaarheid Nice / Franse Rivièra

Een aparte vermelding verdient de bereikbaarheid per vliegtuig. Luchthaven Aeroport Cote d'Azur Airport is één van de grootste vliegvelden van Frankrijk. Van die grootte heb je weinig last: geen lange gangen of slechte bereikbaarheid. Aankomst en vertrek in Nice bij Terminal 1 voor vluchten van Transavia. Terminal 1 is de terminal die het dichtst bij de stad ligt.
Het vliegveld ligt aan de westelijke rand van Nice, aan het einde van de Promenade des Anglais. Dat is de boulevard die zich over ca. 7 km lengte uitstrekt tot het centrum van de stad.
Met Transavia vlieg je comfortabel van Amsterdam, Rotterdam/The Hague of Eindhoven naar Nice. Vluchtduur: ongeveer een uur en 45 min. Eindhoven en Rotterdam/The Hague bieden nog meer gemak: dicht bij de terminal parkeren, je hoeft niet lang van te voren aanwezig te zijn en het vliegtuig staat vlak voor de vertrekhal.
Bij aankomst in Nice kun je een ticket voor de bus kopen voor 6 euro. Zie ook de paragraaf hierboven over het openbaar vervoer.

Vanaf de luchthaven kun je ook de trein nemen (10 min. lopen naar station St. Augustin). De trein brengt je in slechts een paar minuten reistijd ben je op Nice Centraal Station (Gare Nice Ville). Station St. Augustin ligt weliswaar dicht bij de luchthaven, maar is voor reizigers met koffers niet zo goed te bereiken. Daarom adviseren we de bus te nemen, of evt. een taxi.
Let bij de trein goed op vanaf welk spoor hij vertrekt. Anders dan in Nederland rijden de treinen hier aan de linkerkant.

Veerboot / ferry Nice - Corsica

Meerdere malen per dag varen veerboten van Nice naar Corsica en Sardinië, en vice versa. Honderden auto's worden tegelijk met hun passagiers overgebracht. De aankomst en het vertrek van deze grote boten, evenals het inschepen, leveren vanaf de kade een prachtig schouwspel op.
Er zijn twee maatschappijen die de overtocht uitvoeren: Corsica Ferries en Moby.


Veerboot Nice - Corsica
Veerboot Nice - Corsica (van Corsica Ferries)

Tips voor vakantiewoning aan de Cote d'Azur


Kopen van een studio of appartement
Huren van een appartement of studio


Vélobleu fietsen aan de Promenade des Anglais
Vélobleu fietsen aan de Promenade des Anglais